Nätshopping

Välkända modeshower

Välkända modeshower

Välkända modeshower

Mode är ett fenomen som har spritt sig till allt fler aspekter av vårt samhälle och faktiskt blivit en liten del av var och en av oss. Modeindustrin fortsätter att växa för varje år och erbjuder hela tiden nya skapelser. På de mest kända modeshowerna världen över visar kända designers upp de senaste trenderna och kreationerna. Men vilka är egentligen de mest kända modeshowerna runt om i världen?

Modeveckan i Paris

Modeveckan i Paris är utan tvekan en av de mest kända modeshowerna i världen och äger rum två gånger per år, under februari och september. Många modedesigners och andra personer i branschen från olika delar av världen samlas då i ett av modets huvudstäder för att hylla modet. Bland de designers som visar upp sina senaste kreationer här, kan till exempel Dior, Louis Vitton, Nina Ricci, Paul Smith, Jean Paul Gaultier och Alexander McQueen nämnas.

Modeveckan i New York

Modeveckan i New York är även den ett event som äger rum två gånger per år, och likt Paris i februari och september. New York är ännu en av modebranschens huvudstäder och detta event anses tillhöra de fyra stora modeveckorna i världen, tillsammans med Paris, London och Milano.

Modeveckan i London

Modeveckan i London är en av de fyra stora modeshowerna på vår planet och arrangeras två gånger per år, under februari och september. Denna show lanserades i början av 80-talet och här visar bland annat Burberry, Alexander White, Anonio Berardi och andra storheter upp sina skapelser.

Modeveckan i Milano

Modeveckan i Milano tilhör tillsammans med modeveckorna i Paris, New York och London de fyra stora modeshowerna runt om i världen. Detta event äger rum två gånger varje år, under februari till mars och september till oktober. De respektive showerna visar upp de senaste trenderna när det gäller vår-/sommarmode samt höst-/vintermode.