Nätshopping

Bäst shopping i världen

Bäst shopping i världen

Att utse världens bästa shoppingstäder är allt annat än enkelt, då utbudet kan variera enormt mellan olika städer och länder. Men de städer som vi listar här nedan är så pass bra att det inte är en överdrift att säga att de har någonting för alla.

New York

The Big Apple är förmodligen den allra bästa shoppingstaden i hela världen. New York sätter standarden för shoppingen världen över och är så pass packad med valmöjligheter för plånbokar av alla storlekar, att du garanterat kommer att spendera lite mer pengar än vad du hade tänkt när du shoppar här. Allt från de något billigare klädesbutikerna såsom Zara och Hennes & Mauritz finns att tillgå, liksom de betydligt dyrare butikerna på 5th Avenue, som till exempel Chanel och Prada.

Dubai

Dubai i Förenade Arabemiraten har genom byggnationen av Mall of the Emirates skapat världens första ersmål helt tillägnat shopping. Gallerian har till och med en skidbacke inomhus! I denna gallerie hittar du alla de kända varumärkena som exempelvis Chanel, Oscar de la Renta och Louis Vitton. Här finns också en marknad bestående av dussintalet smyckesbutiker, som tillsammans har en enorm mängd guldföremål till salu. Detta är en glimmande juvel till oas i den arabiska öknen.

Paris

I Paris finns så kallade flaggskeppbutiker tillhörande många av de absolut största märkena i modeindustrin, som Chanel, Hermès och Louis Vitton. Förutom de klassiska butikerna, finns här också gott om mindre kända, men likväl eleganta modebutiker.

London

På senare år har London blivit en riktig shoppingstad, som numera är så mycket mer än bara West End. Här hittar du allt från designernas egna butiker till det klassiska varuhuset Harrod’s, samt ett massivt nätverk av marknader. På Old Spitalfields Market kan du köpa manskläder och handtillverkade föremål, och Shoreditch är en plats där små butiker i form av containrar trängs med varandra. Här hittar du alltid någonting som gör sig bra som souvenir.